Milyen ízű a hamisíthatatlan tequila?
Igazából ennek a kérdésnek a megválaszolásával kezdődik minden. Mert mindaddig nem csoda, hogy az italt folyton-folyvást ízesíteni akarják a fogyasztói, amíg annak valódi aromája nem mutatkozhat meg. Ez a nedű nem egy középszerű tömény. Pedig a legtöbben így gondolnak rá. Ennek oka bizonyára a minőség kérdésében rejlik. A névtelen, polcról lekapható variációk arra jók legfeljebb, hogy általuk fogyjon az otthoni sókészlet. Mert ami ízre ihatatlan, azt kétségtelenül sózni vagy fahéjazni kell. Hátha úgy fogyaszthatóbb.
Ám az igazán prémium, minőségi, eredeti mexikói tequila selymes, barátságos karakterű, ami tisztán kortyolásra méltó. Nem hiányzik sem belőle, sem mellőle semmi, mert úgy adott a komplexitása, ahogy van.
Akkor a tequila nincs jóban sem a sóval, sem a citrommal?
Ezt így, ebben a formában túlzás lenne állítani, mert még a mexikóiak is fogyasztják kísérettel. Ellenben az tény, hogy ez a furcsa szokás, ami Európában elterjedt, nem tartozik hozzá az ízesítéshez. Nincs baj vele, de a minőségi nedű ízét kár elnyomni.