Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A rum ételből-italból nem hiányozhat!

A rum története messzire nyúlik vissza a múltba, de talán ami ennél sokkal fontosabb, hogy van jelene, és egyértelműen úgy néz ki, hogy jövője is. Sem a gasztronómiából, sem a koktélkeverők életéből, sem a magában, tisztán kortyoló rajongók ünnepnapjaiból nem nélkülözhető, márpedig ez egyet jelent azzal, hogy a rum jövője biztosított.

 

A rum helyettesíthető aromával?

Mondhatnánk, hogy persze, semmi akadálya, és nyilván előfordulnak olyan élethelyzetek, amikor a hagyományos alkohol belecsempészése a fogásokba nem megoldható a zéró tolerancia miatt, de nem áltatunk senkit: a rumaroma soha sem fogja azt nyújtani, mint a minőségi nedű. Így igen, szükség, kényszer esetén megoldható a csere, de ez tényleg csak a „muszáj”-ról szól. Az igazi ízharmónia megtapasztalásához ellenben elengedhetetlen a tradicionális ital felhasználása, amiből egyébként hogyhogy nem. bőven elegendő pár csepp, és máris megvan a jól érezhető eredmény.

Tegye fel a kezét, aki a tiramisut, rumos golyót, puncsos süteményeket el tudná képzelni rumos ízvilág nélkül? Nagyon valószínű, hogy ez bizony elképzelhetetlen. Ez pedig még csak a jéghegy csúcsa, mivel sokan pácok, sőt, mártások, szószok, levesek elkészítéséhez is előszeretettel alkalmazzák. Ízlés, meg bátorság függvénye mindez, de jóformán esélytelen vele melléfogni.

A rum a koktélokat is színesíti, ízesíti?

Igen, ízben mindenképpen jelentősen hozzájárulhat az ütős végeredményhez, bár ami a színezést illeti, nos arról nem igazán beszélhetünk, lévén különösen koktélkeverésnél a fehér rum az, ami igazán közkedvelt. Ekkor pedig, még a tisztán kortyolás élményét még meg sem említettük. rum

Tartalomhoz tartozó címkék: rum rum ára