Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A pezsgő több, mint egy ünnepi nagy durranás

A pezsgő sokak szemében az ünnepi pillanatok elengedhetetlen része. Nincs is ezzel baj, viszont kár lenne bekorlátozni olyan módon, hogy egy évben pusztán kétszer, háromszor jusson főszerephez, mert ennél sokkal több van benne.

Igazi kulináris élmény a kortyolása, pláne, ha akad lehetőség az egyes típusok behatóbb megismerésére.

A pezsgő csak szárazon az igazi?

A rajongók többsége szerint igen. Számukra a száraz ízvilág képes kihangsúlyozni azokat az ízkaraktereket, amiktől a nedű ténylegesen egyedi és megismételhetetlen. De természetesen az édes, félédes fajták is roppantul keresettek, ahogy a vörös, illetve a rozé alternatívák is. Felesleges lenne pálcát törni egyik vagy másik kategória felett, hiszen a leginkább meghatározó tényező, már ami a vásárlást, választást illeti, az ízlés. Ebben pedig hatalmasak az eltérések, és ez így van jól. Nem véletlen, hogy a gyártók is széles spektrumot bejáró palettával várják a buborékos élmény után vágyókat.

A borvacsorák sikerén felbuzdulva az országban számtalan pezsgővacsora is megízlelhető. Az ilyen alkalmak azért kitűnőek, mert felfedezhetővé válik a nedű sokszínűsége, és az, hogy mennyire passzol bizonyos ételekhez, ízekhez, fűszerezésekhez. Magyarul nem pusztán a bor az az ital, ami könnyedén, és sikerrel beépíthető az étkezések sorába. A buborékos álom is megállja a helyét. Nyilván ebben az esetben (sem) a mennyiségi fogyasztás a lényeg, hanem a minőségi élvezet.

pezsgő a konyhakultúra részévé is tehető?

Igen, akár mint összetevő is jól szerepelhet. Egyes édességekből konkrétan nem hiányozhat ízeket pezsdítő jelenléte.

Tartalomhoz tartozó címkék: pezsgő prémium pezsgő