Miben jó a Monin szirup?
A szirup tökéletes abban, hogy kellő édességgel és ízzel ajándékozza meg a készülő italremeket. Úgyhogy a hozzáértő koktélkeverőnek nincs más dolga, mint hogy mindig az ízben leginkább ideális verzióra voksoljon.
Ami külön előny az esetében, hogy nem kell belőle sokat felhasználni, lévén élénk ízkaraktert kínál. Ugyanakkor semmiféle mű jelleg nem érzékelhető, tehát a mesterséges ízfokozás eshetősége sem merülhet fel, ami vitathatatlanul óriási pozitívum.
De kár lenne bezárni a vitrines szekrénybe és csak akkor előkapni a kedvenc ízeket, amikor éppen egy ütős koktél készül. Hiszen a szirup tökéletes desszert összetevő is. A közbenjárásával olyan édességek remekelhetőek, amik párjukat ritkítják. Még a legegyszerűbb receptek is felturbózhatóak néhány cent váratlan vagy éppen megerősítésként szolgáló ízcseppel. Mivel, ahogy arra fentebb is utaltunk, a kiadósság alap, így aztán egyetlen ízvariáns is akár hónapokon át hűségesen szolgálhat, annak függvényében persze, hogy hány cseppet hullat el alkalmanként. Megéri ezzel a trükkel élni a konyhában, mert ilyen módon gazdaságos formában újabb és újabb ízek hozhatóak felszínre a különböző gasztronómiai alkotásokban, mindenki legnagyobb megelégedésére.
A Monin szirup variálható?
Igen, az egyes ízek összeházasítása is kifejezetten jó ötlet, így ugyanis az előnyök összeadódhatnak.