A Grey Goose vodka fogyasztását érdemes étkezésekhez kötni?
A nagy, ősi orosz tradíciók úgy tartják, hogy minden jelentősebb étkezés elmaradhatatlan kelléke a vodka. Márpedig azon a területen, különösen régen, viszonylag sűrűn fordultak elő nagyobb lakomák, ha nem is a jelenlévők létszámát, hanem a fogások erőteljességét illetően. A zsíros, nehéz ételek valóban meghálálják, ha alkoholos közegbe kerülnek, mert a megemésztés folyamata ilyen módon gördülékenyebbé válik. Ez pedig kifejezetten jó hír, különösen az elnehezedett gyomor tüneteivel együtt létező, szenvedő alanyoknak.
A mennyiségről csak annyit, hogy évtizedekkel ezelőtt a vodkás poharakba nagyjából egy deciliternyi nedű fért. Ezt a kapacitást bizony többnyire ki is használták a rajongók. Ez a szokás idővel változott, főleg azért, mert csökkentek a pohárméretek. Ma már centekben mérik az ital cseppjeit, ami jóval reálisabb viszonyítási alapot ad.
A hagyományos fogyasztásra jellemző a szobahőmérséklet és a tisztán ivás. Azaz nincs sem ízesítés, sem jéggel keverés, sem másfajta “belenyúlás”. Csak színtisztán maga a palackba zárt ital. Ehhez képest napjainkban inkább a hűtés, mélyhűtés a legkedveltebb „tálalási” forma.
A Grey Goose vodka koktél alapanyagnak is jó?
Bár valóban szokás a vodkát koktélokhoz használni, nem is akármilyen sikerrel, azért a gyártó termékeit érdemes önmagukban is megkóstolni. A magas minőség ugyanis minden cseppből kiérződik, és vadonatúj fogyasztási élményt kínál.