Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A gin újra divatba jön?

Nagyon úgy néz ki, hogy a gin némi stagnálás után, ismét a legkedveltebb italok között szerepel. Ami pedig újdonság mindebben, hogy nem toniccal, hanem anélkül. Ez nagy előrelépés, mert arra utal, hogy mind többen nyitottak arra, hogy megízleljék milyen is ez a nedű önmagában, tisztán kortyolva. Aztán általában, akik megtapasztalják egyszer ezt az élményt, már nem tartanak tőle.

 

A gin hosszú utat járt be a népszerűségig?

Így is fogalmazhatunk. Bár kezdetben, amikor az italpaletta történetében feltűnt, elvarázsolta a kóstolókat, aztán a későbbiekben, mégis a legtöbb helyen, mint koktél alapanyag terjedt el. A tonic jót tett a keresettségének ez tény, de egyúttal gátat vetett annak, hogy mind többen megismerjék a tisztán kortyolgatás varázsát. Szóval egyre többen és többen nyúltak a gintonic után, ami a kesernyés ízvilágával igazán üdítő, mégis ütős hatású italkülönlegesség, viszont ezzel párhuzamosan viszonylag kevesen döntöttek úgy, hogy megér a gin egy próbát csak úgy, magában, akár jéggel vagy anélkül.

A tendencia aztán, ahogy arra fentebb utaltunk, változni kezdett, és ahogy ez az átalakulás elindult, úgy növekedett a nedű népszerűsége. A közönség rádöbbent arra, hogy üdítő hozzákeverése nélkül sem mindennapi az ízharmónia, amit a gin minden egyes cseppje kínál.

A gin jéggel vagy anélkül az igazi?

Akik nagyon elhivatottak a tisztán kortyolás mellett, azt állítják, hogy a jég felesleges, mert csak hígítja az amúgy karakteres, jellegzetes ízélményt. Ez tény, de alapvetően a whisky esetében is napestig tarthatna az a vita, hogy kell-e bele jég vagy sem. Tehát a legbiztosabb a személyes tapasztalatszerzés.

Tartalomhoz tartozó címkék: gin gin ár