Mert erre a legtöbben, konkrét, személyes tapasztalat híján nem tudnak válaszolni. Lévén még sohasem kóstolták a nedűt magában, mindenféle kíséret nélkül. Vajon érdemes kísérletezni vagy jobb a bevált receptnél maradni?
A gin egyetlen kortya is beszédes
Mi baj lehet egy kis próbálkozásból? Még mielőtt a pohárban összetalálkoznának az ízek, jöhet egy kósza kóstolás. Érdemes az italt behűtve fogyasztani, ugyanakkor némi jéggel hígítható. A karaktere elsőre erőteljesnek tűnhet, ami a tonik keserűségével valóban kiváló párosítás, de tényleg érdemes egy kis időt szánni az ismerkedésre. Aztán ha még így sem változik a helyzet, akkor maradhat minden a megszokott kerékvágásban. Persze a gin cseppjei nem pusztán az üdítőital társaságában bontakozhatnak ki. Megannyi koktélrecept él vele és persze az ízletességével.
Ami a külsőségeket és a részleteket illeti: sokan állítják, hogy nemcsak az ital márkája nem mindegy, ami a minőség szempontjából persze evidens, hanem még a pohár alakja is mérvadó. Az már magánügy, hogy ki, mennyire ad ezekre a véleményekre. De az biztos, hogyha már színtisztán kóstolás, akkor nem éri meg beérni a maximumnál kevesebbel.
A gin megítélése várhatóan változni fog?
Szakmai berkekben vitatott téma ez. Sokan sokféle módon igyekeznek hirdetni a nedűt, mégpedig tonik nélkül. Viszont aktuálisan továbbra is a legismertebb házasítás az, ami arat. De ez még formálódhat!