Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A gin jóformán orvosság

A gin alapját a minőségi gabonaszesz adja, amelyhez a közönséges boróka tobozbogyója vagy annak kivonata társul. Persze akadnak bőven egyéb fűszerezésű alternatívák is, de mindegyikben felfedezhető a boróka által megtestesített ízvilág. 

Ami a gin alkoholtartalmát illeti, az Unióban konkrét szabályozások vonatkoznak a minimális mértékre, ami 37,5%. A felhasználási területekre a sokszínűség jellemző. Valójában kizárólag ízlés függvénye, hogy ki, mikor, mihez köti a fogyasztását. Koktélokhoz többnyire az ízesítetlen, nem édesített, desztillált típusokat javasolják a szakértők, lévén így olyan alap adható a készülő italkülönlegességnek, ami a karakterével nem viszi el az ízeket, mégis jellegzetes erővel ajándékoz meg minden egyes kortyot.

A piacon megannyi fűszerezett verzió is beszerezhető, amik önmagukban is megállják a helyüket, mondjuk aperitifként felszolgálva. Bár a hozzáértők mind a cseppek ízlelésére, mind az egyéb, fogyasztással összefüggő jellemzőkre tudnak adni hivatalos iránymutatást, igazából úgyis mindig egyénileg dől el a ki-mennyit-mikor hármas kérdésköre. Ha Ön szereti a gin kínálta ízletességet, akkor egy nehéz nap lezárásához, vagy éppen az ünnepi alkalmak megkoronázásához is tökéletes és egyben elmaradhatatlan társává válhat.

A történelem porosodó históriái között rendszeresen szerepel a borókabogyó és annak gyógyhatása. Miként jön ez ide? Úgy, hogy eleinte gyógyszerészeti alkoholpárlatok büszkélkedtek a boróka kivonatának karakterével, ám ezek az italok egy cseppet sem élvezeti cikkeknek teremtettek, viszont tény, hogy megalapozták a gin későbbi megszületését, ezzel együtt a napjainkban is tapasztalható sikerét. A kínálatunkban kapható nedűk a prémium minőségüknek köszönhetően, élménnyé varázsolhatják a kortyolás momentumait.

Tartalomhoz tartozó címkék: gin gin ár