Ami a gin alkoholtartalmát illeti, az Unióban konkrét szabályozások vonatkoznak a minimális mértékre, ami 37,5%. A felhasználási területekre a sokszínűség jellemző. Valójában kizárólag ízlés függvénye, hogy ki, mikor, mihez köti a fogyasztását. Koktélokhoz többnyire az ízesítetlen, nem édesített, desztillált típusokat javasolják a szakértők, lévén így olyan alap adható a készülő italkülönlegességnek, ami a karakterével nem viszi el az ízeket, mégis jellegzetes erővel ajándékoz meg minden egyes kortyot.
A piacon megannyi fűszerezett verzió is beszerezhető, amik önmagukban is megállják a helyüket, mondjuk aperitifként felszolgálva. Bár a hozzáértők mind a cseppek ízlelésére, mind az egyéb, fogyasztással összefüggő jellemzőkre tudnak adni hivatalos iránymutatást, igazából úgyis mindig egyénileg dől el a ki-mennyit-mikor hármas kérdésköre. Ha Ön szereti a gin kínálta ízletességet, akkor egy nehéz nap lezárásához, vagy éppen az ünnepi alkalmak megkoronázásához is tökéletes és egyben elmaradhatatlan társává válhat.
A történelem porosodó históriái között rendszeresen szerepel a borókabogyó és annak gyógyhatása. Miként jön ez ide? Úgy, hogy eleinte gyógyszerészeti alkoholpárlatok büszkélkedtek a boróka kivonatának karakterével, ám ezek az italok egy cseppet sem élvezeti cikkeknek teremtettek, viszont tény, hogy megalapozták a gin későbbi megszületését, ezzel együtt a napjainkban is tapasztalható sikerét. A kínálatunkban kapható nedűk a prémium minőségüknek köszönhetően, élménnyé varázsolhatják a kortyolás momentumait.