Az oldal használatával elfogadja hogy a oldalunkon cookiekat használunk annak érdekében, hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.

A Don Papa rum sem a bárpultból, sem a kamrából nem hiányozhat

A Don Papa rum a minőségi alkohol palacktestbe zárt verziója. Kortyolásra, ízlelésre, na meg ízesítésre méltó.

 

Hogy kerül a Don papa rum a konyhába?

Mi a közös a cuba libre, a daiquiri, piña colada és a mojito koktélok között? Az, hogy mindegyik rumból készül. A rumpuncsot csak azért nem említettük, mert az elnevezés egyértelműsége magáért beszél. Persze, a nem mindennapi Jagertee alapját is ez az alkohol adja, amit a teás házasítás jócskán megbolondít.

Az igazán elhivatott rajongók természetesen kiállnak amellett, hogy az italt önmagában kortyolva lehet csak igazán megismerni és főként megszeretni. De ahány ház, annyi szokás. Pláne annyiféle alkoholfogyasztási variáció.

Ahonnan még semmiképpen sem nélkülözhető a nedű, az a gasztronómia. Mit érne a rumos golyó, a puncstorta, kókuszkocka nélküle? A gyümölcsök is meghálálják a jelenlétét, de a karib térségben rendszeresen és előszeretettel kerül elő, mint páclé adalék. Szóval még a húsokhoz is passzol. Krémek, mártások alapanyagaként is megállja a helyét. Egyre több fagylalt készítő mester is az üveg után nyúl, na nem inspirációként, hanem összetevőként.

Ugyan a rumaroma használata napjainkban kellően népszerű, ám ez nem az ízegyezőségnek köszönhető. Mert azért arról nem beszélhetünk. A gyakori alkalmazás hátterében sokkalta inkább az a prózai ok áll, hogy a zéró tolerancia jegyében egyetlen ártatlan szelet rummal remekelt puncstorta is problémákat okozhatna.

Don Papa rum keverve vagy önmagában nyújtja a legtöbbet?

A legjobb próbára tenni, és meggyőződni arról, hogy komponensként vagy önmagában fogyasztva nyújtja a vágyott ízélményt.